tisdag 22 juli 2014

Fjugesta - Ödeshög / cykel kaputski!!

Vi vaknade upp på Sannabadet, till strålande sol och helt stilla pool, simmaren och klorknarkaren i mig (Frida) ville bara hoppa i och bryta den stilla ytan. Jag fick även en känsla av sommarjobb och simskola i Skurup, kunde nästan höra de små barnen på väg in genom dörrarna, redo att leka och plaska. Men varken simskola eller simning stod på schemat utan ... Oh.. Så...spännande.... Cykling!!

Vi hann väl rulla ca 1 km innan vi hörde ett ljud som vi hört en gång innan, en eker som small! Vi pillade av den löss ekern, höll tummarna och cyklade vidare,vi hann väl ca 20km och där kom det en backe, vilket Fredriks skeva hjul inte alls gillade, för där small en eker till! Och ytterligare en satt löst. Vi kollade på nätet efter en cykelbutik i närmsta stad som var Askersund men där fanns tydligen ingen. Däremot stod Motala på dagens färdplan och i triathlon- och cykelmekkat Motala måste det ju finnas hjälp att få? Dock hade vi ca 60km dit och vi var rädda att hjulet inte skulle hålla så långt så vi bytte däck, Fredrik fick Fridas hela däck (eftersom han skulle dra vagnen och därmed behövde ett stabilt däck) och Frida fick Fredriks skeva däck, dock var vi tvungna att skruva av ena bromsklossen för att hjulet inte skulle ta i och stanna hela tiden, och det gick! Vi körde lite långsammare eftersom Frida inte hade lika bra bromsar och skevt hjul, men vi kom framåt! På tråkiga väg 50, med massa bilar och lastbilar. Vid ett tillfälle stannade vi dock vid ett hus för att pausa och de frågade om vi behövde vatten - jättesnällt! Vatten blev det en del och druvsocker för att hålla humöret uppe :-) Vi stannade även i Askersund där Fredrik käkade korv me mos och Frida körde lite mer på flytande och koffein temat med Cola och is-kaffe :-)

Slutligen kom vi till Motala och vi hade tur i oturen att cykelhandlarn hade möjlighet att hjälpa oss, så medan vi gick och åt bytte han fälg på Fredriks hjul och däck på Fridas (som inte hade så mkt yta kvar) så det blev ett dyrt pit-stop men nu är cyklarna redo att köra hela vägen hem, och Fredriks hjul har ju varit kass länge så det var ju inte helt oväntat. Så med nyfixade cyklar rullade vi vidare ut på Östgötaslätten. Det märks att landskapet har skiftat nu, väldigt mycket åkrar och kossor, och stanken från gårdarna vittnar om att vi närmar oss något vi känner igen :-)

Idag har vi även kört en bit runt Vättern, så ska vi köra den någon gång så hittar vi en bit på vägen. Vi körde även förbi "Fredrik Snickarn" och "Antons gatukök" och igår körde vi förbi "Perssons magasin" mycket de döpt efter oss häruppe ;-)

Eftersom stoppet i Motala blev lite längre än planerat kom vi fram lite senare till campingen än vanligt, men ett dopp hann vi ändå med, campingen är jättefräsch även om vår oisolerade stuga är lite varm. Här är massor av aktiviteter för alla åldrar och vi såg världens sötaste två pojkar som glatt gick iväg med sina vita rumpor och med kalsonger (den ena) och blöjan (den andra) i handen efter att ha "tvättat" dem i den leriga vattenpölen som de lyckats hitta :-) deras föräldrar blir säkert jättetacksamma att de fixat tvätten :-)














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar