torsdag 17 juli 2014

Ytterhogdal - Voxnabruk / Offroad äventyr

Idag vaknade vi upp till strålande solsken, lite trötta och stela efter att ha sovit i de något spartanska sängarna men med gott mod att ge oss iväg på dagens etapp eftersom vi visste att det var sista långa etappen innan kort etapp och vilodag.

Cirka 3.5 mil cyklade vi innan den tuffaste backen vi cyklat hittills dök upp, seg och vid några ställen riktigt brant, men upp kom vi, för att istället komma ut på en 7 km lång vägsträcka med vägarbete. Vilket innebar grusväg och lösa stenar, vi som aldrig vågat cykla på grusväg innan fick nu göra det i 7km, det var väldigt hoppigt men det gick, inga punkor och det var faktiskt lite skoj att göra något annat än att tänka på hur långt man cyklat, vi kanske ska köra offroad lite oftare? :-) Dock blev vi ändå överlyckliga när vi såg asfalten igen, Frida så glad att hon var nere och kysste den! Tänk vad glad man kan bli av att se asfalt. Idag vek vi för första gången även av E45an, ohh så spännande!

Lunchen blev på bagarstugan i Los där vi även träffade kanadensaren som forskade om ekologisk laxodling i Sverige och tydligen hamnat i lilla Los. De sista två milen fram till Voxnabruk kändes långa, det är konstigt hur de sista en-två milen alltid känns mycket längre än de första en-två milen. Men vi hann fram och sitter i tryggt förvar i husvagnen och lyssnar på åskovädret som drar över.





1 kommentar:

  1. Så häftig bild på trädet! Läser er blogg varje dag, jättekul att läsa =) ta hand om er. Kramar

    SvaraRadera