lördag 12 juli 2014

Moskosel-Sorsele / rekorddagen

Idag har vi slagit rekord! Fredrik slog sitt personliga distansrekord med dagens runda på 13mil och vi slog höjdmeterrekordet under en dagsetapp (871 höjdmeter) och Fredrik slog sitt hastighetsrekord genom att cykla 61,3km/h i en utförsbacke. Efter fyra mil kom vi till Arvidsjaur och hamnade mitt i en folkfest. Vi blev väldigt imponerade av att en så liten by var så levande, det visade sig att det var årets händelse i Arvidsjaur, a-smällen, en dag när alla affärer flyttar ut på gatan och har extrapriser och folk vänder hemåt för att träffas. Utanför Ica hittade vi en ljugarbänk där solen stekte och där satte vi oss och åt vår egenkomponerade sallad. Där träffade vi även Ulla-Britt från Arjeplog som tyckte att vi var lite smått tokiga. Cyklarna gör folk nyfikna och vi träffar massa trevligt folk på vägen!

Men vi hade en ganska bra bit kvar så vi hoppade upp på cyklarna igen, nästa delmål var Slagnäs och sträckan hit var ca 5 mil, det hjälper att dela in dagen i delmål. Särskilt när baken klagar. Idag körde dock Frida dubbelt upp (dubbla cykelbyxor) vilket hjälpte på gårdagens gnällande. Vad lyckliga vi blev när vi såg en liten GB-glassgubbe som vinkade oss välkomna ut med vägen utanför slagnäs! Som en oas i öknen! Vi rullade in på campingen och blev glatt välkomnade av tre glada gossar som jobbade här - och de sålde glass, och läsk! Godaste någonsin tror vi :-) Vi satte oss på trappan i skuggan och konstaterade att detta är det bästa med att cykla - pauserna ;-)  campingen verkade mysig (låg vid en älv) så har ni vägarna förbi så är det värt ett besök!

Sista fyra milen hem blev varma! Vår gps klocka hade en högsta temperatur på 34 grader och medeltemperatur på 27,3 grader. Vi drack flitigt hela dagen, 4 x 33cl Cola zero + många liter vatten men efter 5,5 timme är det svårt att hålla temperaturen i kroppen nere så tog oss vatten över huvudet (flaskan utan sportdryck) och det hjälpte att ta oss hela vägen fram till ett svalkande dopp i Sorsele (T.om med ett hopptorn)

På turen idag har vi dessutom mött 2 cyklister, ca 25 renar och en räv.










1 kommentar:

  1. Jätteskoj att följa er resa, jag är grymt imponerad av att ni "pallar" trycket, syftar både på det mentala och på rumpan gällande "tryck" Lycka till fina ni! Massa kärlek från oss i Käglinge.

    SvaraRadera