onsdag 9 juli 2014

Karesuando - Vittangi / myggjakten

Smått naiva igår, natten var på inga sätt räddad utan blev en lång kamp mot myggorna! (I alla fall för förste myggjägare Fredrik). När läggdags närmade sig så ökade antalet myggor/andra okända men störiga insekter, det var fruktansvärt att bara gå ut och hämta något i bilen eftersom man då blev attackerad av hela svärmar av insekter! Vi skyndade in i husvagnen, dödade de insekter som kommit in och la oss tillrätta för att sova gott ... Bzzzz... Humh, en mygga till -pang! Nu då? Bzzz...pang! Och det fortsatte, hela natten (nästan), ett ständigt flöde av myggor och ett smärre massmord blev resultatet. (Jag (Frida) sov gott eftersom jag hade öronproppar och varken hörde eller såg blodbadet, vaknade dock upp klockan 00 och såg Fredrik med en vild blick och flugsmällan i högsta hugg)  Vi diskuterade möjligheten att sticka iväg med cyklarna, myggorna är inte så hemska när man cyklar, men bestämde oss för att försöka sova istället. Klockan 05.50 fick Fredrik verkligen nog - nu cyklar vi!!!! Och ja, 20 min senare begav vi oss iväg, utan frukost (det gick inte att sitta i husvagnen pga mygg och värme)

Det var en befrielse!!! Utan mygg och i svalkande morgonvindar susade vi fram, ca 1,5 mil innan vi hoppade in i husvagnen och åt frukost. Nöjda och glada cyklade vi vidare innan nästa plåga hann ikapp oss, först 1-2 stycken och sedan ca 7-10 åt gången svärmande runt oss, något som vi tror är bromsar (som tydligen kan flyga i upp till 60km/h) så det hjälpte inte att Fredrik spurtade upp i 55km/h. Vi har inte blivit bitna än, men de svärmar runt oss konstant och flyger in i huvudet på oss lite då och då, något störiga! Eländet toppades med att Frida fick ont i vaden/baksida knä de sista två milen, så när vi äntligen kom fram i Vittangi var vi väldigt glada!

Efter bad o vila åkte vi in till Vittangi "centrum,", Vittangi som tydligen blev årets by 2007 (och jag som tycker Skurup är en håla) ;-) dock serverade de god pizza på restaurangen här så har ni vägarna förbi (?!) så är detta ett tips (det finns bara en pizzeria så närmre vägbeskrivning kanske är överflödig)

"Det blev en kväll idag också" (citerat Viktoria Gadd)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar