söndag 13 juli 2014

Storuman-Vilhemina / stenskottsdagen

Vi lämnade armbrytarmeckat och Björn Ferrys hemort Storuman för att bege oss de ca. 70km till Vilhemnina. Vi som hittills varit så imponerade av vägarna i Norrland blev idag lite besvikna på de första milens underlag. Småsten blandat med tjära som fastnade i hjulen och gjorde ett litet hack i Fridas bakhjul, som tur var ingen punka. Därutöver så kändes det ungefär som att klippa gräsmattan barfota när småsten från Fredriks bakhjul sköts iväg på Fridas smalben, lite obehagligt men inget ont. När bilar körde förbi blev det samma effekt. De sista milen blev dock vägen väldigt fin igen. Vi stannade för att ta ett foto på en liten molntuss vi såg på den annars blåa himlen men under tiden det tog för oss att stanna och ta upp kameran/mobilen så hade molntussen hunnit försvinna, lite komiskt.

Dagens tur bjöd också på två ganska branta backat där vi trampade på i lägsta växeln i lugn takt. I en av backarna cyklade vi om en liggcyklist och ca 100m fram även hand kompis. Dessutom mötte vi tvåmensamcyklande cyklister under dagens tur så "många" ute på vägarna idag :-)

Eftersom det var "vilodag" med kortare runda har vi hunnit med att tvätta idag, det blir en del kläder med cykling varje dag. Imorgon rullar vi på igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar