tisdag 15 juli 2014

Vilhelmina - Strömsund / Första regndropparna (många)


Uppe med tuppen idag, 05.45, vanlig jobbetid, kändes plötsligt väldigt tidigt! Planen var nämligen att vara färdiga innan två eftersom vi hade en utflykt planerad. Fördelen med att vara ute så tidigt är att renarna också är det, och de stod och tittade förundrat på våra "stålrenar" dock gillar de inte när vi klickar ur pedalerna (kanske låter lite väl likt något gevärsaktigt?) och lunkade iväg innan vi hann fånga dem på bild, fina är de i alla fall, tröttnar inte riktigt på att se på dem. Vi såg även en groda som tyckte att den skulle hoppa över vägen precis där vi skulle cykla och den flyttade sig inte en cm.

Häromdagen såg vi kossor och en åker för första gången och det kändes som att vi närmar oss Skåneland lite granna. Vi diskuterade även vägskyltarna som häruppe skrivs både på svenska, samiska och ibland finska/norska och tänkte lämna in en motion om att samma sak borde införas i Skåne, Malmö/Malme/Malmø. (Svenska/skånska/Danska)

Vi klarade oss förvånansvärt bra undan regnet, men de sista två milen öppnade himlen sig och Frida som var Hackihälinen idag fick tugga grus från Fredriks cykel. Men då var det bara att rulla på, Frida har tyvärr lite ont i det ena knät och fick trampa uppför med mest kraft i ena benet, bra rundtrampsträning! Men får hoppas att det lägger sig för det är inte så kul när det gör ont.

Till slut kom vi ändå fram till campingen och pressade ur vatten ur strumporna, något blött och sedan väntade en välbehövlig dusch innan vi hoppade in i bilen för att åka och hälsa på Fredriks morfar (för första gången). Det blev en jättetrevlig middag som avslutade denna dag.

Roligast ortsnamn under veckan: julträsk och gubbhögen











2 kommentarer: