onsdag 9 juli 2014

Vittangi - Gällivare/ wow - civilisationen!

Oh - sömn! Dagen började helt klart bättre än gårdagen slutade!

Vi säkrade oss dessutom och hade depåstopp i form av husvagn och möjlighet för att gå in, självklart uppförde sig  bromsarna idag och höll sig därför lite lugnare! Och det var både vackert och rolig cykling idag med inslag av räv, renkalv, uppförsbackar och låååånga utförsåkningar.

Generellt är vägarna jättefina och bilarna till största del snälla. Vi mötte tre gäng cyklister första dagen som vinkade glatt, men sedan dess har vi varit ganska ensamma som cyklister ute på vägarna, finns det inga triathleter häruppe? Eller var tränar de? Här är i alla fall grymma backar att cykla i!!  Idag var där vägarbete på sträckan vi skulle cykla så vi fick köra med lots-bil tillsammans med alla bilarna. På en sträcka var det dock en vänlig bilist som sa att vi kunde ta cykelvägen och slippa vägarbetet och bilkön, vi vinkade glatt till bilarna :-)

Vi kom även förbi ett bageri och det doftade underbart, tyvärr hade vi precis ätit så det blev inget stopp. Vi nådde slutdestination Gällivare och vi blev lyckliga av att se att det fanns affärer, som hade öppet till länge än 18 och mer än en! Och Frida fick täckning på mobilen för första gången sedan avfärd. Och vi upptäckte hur fruktansvärt stadboiga vi är!

En underbart god räksallad och angus-burgare hittade vi på mysiga cafe Alla tiders, har ni vägarna förbi Gällivare så ät här! Sedan skulle vi in på Apoteket (Frida hade glömt att hämta ut medicin och på alla apotek hittills har det stått:beställ innan 12 och få din medicin inom 2dygn, vi är fruktansvärt bortskämda i Malmö med apotek öppet till sent) och ett linne skulle inhandlas (det är väldigt mkt bättre väder än vad vi packat för) det slutade med att vi kom hem med ett regnställ och en jacka också, bra deal för affären!

Och nej - inga Gällivarehäng har vi sett.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar