måndag 21 juli 2014

Rättvik - Grängesberg / on the road again

Idag hoppade vi upp på cykeln igen, vet inte direkt om benen kändes utvilade men vi var lite mer sugna på att komma ut och cykla igen, dessutom sista veckan nu. Hur långt vi skulle cykla var det dock lite delade meningar om, googlemaps sa 126 km vårt upplagda program sa 118 km och cykeldatorn sa 109 Det blev 116 km så vårt program vann gissningstävlingen :-)

Efter några mil träffade vi ett gäng kor som trots massor av plats valde att hänga ihoptryckta under ett träd, vi tänkte det är ju typiskt med urbanisering även i naturen, alla ska bo/hänga på samma ställe trots att vi har så mycket yta, men sen kom vi fram till att det måste vara för att det är en wi-fi-spot precis under trädet ;-)

Vi fortsatte turen och hamnade mitt i skogen, 16km grusväg, måste vara vår nya grej, fast denna gång var vägen hårdpackad och relativt lätt att köra på och det var faktiskt rätt skönt att komma bort från trafiken, nu när vi kommit längre ner så märks det även på vägarna som är mer trafikerade. Istället fick vi sällskap av fjärilar och trollsländor som flög med oss lite då och då, och goda dofter, varm skog luktar otroligt gott, och blommor. Det är något man får som bonus när man cyklar som man missar i bilen.

Vi kom till sist ut på route66 och det var faktiskt rätt skönt att cykla på lite asfalt igen. Där mötte vi även ett gäng motorcyklister som gjorde tummen upp och vinkade glatt, väldigt trevligt! :-)

Det rullade på bra idag och till slut kom vi fram till campingen för att upptäcka att det inte fanns annat att äta/dricka än kakor och kaffe, och det funkar väl sådär när man cyklat nästan 12 mil. Så vi fick snällt traska de 4,3 km in till närmsta gatukök och sedan tillbaka igen, vi hade ju inte riktigt motionerat så mycket ;-)









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar