lördag 5 juli 2014

Vacker och utmanande vandring

Jag överlevde natten i husvagn!!! Idag stod Treriksröset på schemat och i 7grader gav vi oss iväg till båten. Båten, körd av en söt liten man tog oss och ca 15 andra personer ut till en "hamn" 3 km från själva treriksröset. Vi gick i stilla takt och beundrade naturen, mötte en tältande norrlänning och pratade med ett par från Ljungby som också besökte treriksröset för första gången, med sig hade de en söt liten hund som gärna ville gå främst av alla.

Obligatoriska foton vid den gula klumpen följde, och så hade vi plötsligt varit i tre länder på under 30s! Så nu behöver jag (Frida) inte åka till Norge eftersom jag redan varit där, och det ser ju likadant ut som Finland och Sverige? ;-)

Efter fotosessionen så skulle vi påbörja vandringen och resan hemåt mot Skåne, vi visste att det var ca 11km och sa till Fredriks föräldrar att vi nog skulle komma fram om ca två timmar, ja just det! ;-) vad vi hade missat var att det inte riktigt var lika enkel väg att gå som de tre km vi redan hade gått. Men oj vad vackert! De 11km bjöd på vacker skog, dundrade forsar, öppna underbara landskap och höga berg. Större delen fick vi leka "hela havet stormar"/"inte nudda mark" och hoppa mellan stenar i den ibland vattensjuka vandringsleden. Vi förstod nu klädkoden och kände oss något malplacerade i våra jeans och löparskor, om det finns "vandring för dummies" så får vi nog börja på sida ett ;-)

Vi mötte folk med otroligt seriös utrustning och kände oss som glada amatörer, som en nybörjare med badmössan på fel håll typ, men vi hade jättemysigt ändå. Vi kände oss som ett team när Fredriks långa och starka armar hjälpte pygmebenen på Frida över hala stenar i den forsande bäcken som man tydligen skulle korsa.

Men vackert ja! Lätt att hitta också! När vi trodde att vi snart var framme såg vi ett vattenfall, otroligt pampigt, en seriös familj hade med sig spaghetti och köttfärs som luktade otroligt gott och vi insåg igen vår orutin, hade behövt mammas goda matsäck idag! Vatten fanns dock överallt, friskt och
jättegott direkt ur bäcken! Ja, vi trodde vi var framme där, men så såg vi skylten och det visade sig att vi var ... Halvvägs (nästan). Då insåg vi också att två timmar var lite optimistiskt och ringde Lindahls B&B och sa att det nog dröjde liiiite...
3h och 20min efter start, något längre än planerade 2h kom vi ändå fram tillslut till en god måltid som väntade (tack Janet) och vi kan inte annat än att rekommendera alla som kan och vill att åka hit, fyra
snabba tips: bra skor, gott om tid, matsäck och kamera såklart!

Det var dagens rutt och tillbaka på campingen väntade sol och en lösspringande söt ren! :-) (debut för Frida)

Imorgon bär det av på riktigt och då hoppas vi att rullsnittet blir något snabbare än dagens 3,3km/h, annars kommer vi väl först hem någon gång till jul ;-)







2 kommentarer: