onsdag 16 juli 2014

Östersund - Ytterhogdal / Phew - vilken tur (vi slapp regnet)

Imorse när vi steg upp öste regnet ner, och solskenscyklisten i mig (Frida) ville bara gå in och lägga sig igen, men eftersom vi hade justerat turen pga uppbokade stugor i Rätan och istället skulle ta oss hela vägen till Ytterhogdal (14 mil, distansrekord för Fredrik) fanns det inte så mycket att välja på än att ta sig samman och kliva upp på cykeln. 

Och regnet som öste ner när vi satt och åt frukost höll sig helt otroligt borta så snart vi kom ut, dock var det ganska mulet och ruggigt så vi hade klätt på oss ordentligt och dagen blev därför en långsam striptease som började med skoöverdrag, ärm- och benvärmare samt jacka och slutade med ... ;-)

Idag träffade vi för första gången också en katt och älgar!! Frida blev så glad att hon skrek så högt att älgarna blev förskräckta och sprang sin väg så Fredrik hann precis få en glimt av dem.

Vi har även sett ca 20 navkapslar, vad de nu har ute i skogen att göra? Och minst lika många loppis skyltar, det måste vara en blommande bransch? Dagens tur har mest gått i grönskande skogar med enorma stenar, och vi är ju lite störda, men vi sitter och diskuterar vad härligt det vore att springa/cykla mtb ute i dessa grönskande skogarna. Vi diskuterade även om hur häftigt det vore om man kunde se genom jorden och se hela rotsystemet under skogen.

Ett annat sätt att fördriva tiden är att gissa höjdmeter (som vi cyklat) Fredrik har detta på sin cykeldator men ej Frida så då och då får hon gissa hur många höjdmeter vi klättrat. Och igår imponerade hon genom att gissa endast 5 m från det rätta svaret, idag var hon dock ca 200m ifrån så kanske var det mest tur dagen före? :-)

Fram kom vi till slut, till lilla Ytterhogdal och Lyckans camping som skulle ligga "centralt" i Ytterhogdal vilket tydligen är ca 2,5 km från Ytterhogdals affärsgata och utanför ortsskylten ;-) Här kom vi till receptionen där det stod en lapp med att det bara var att ta en ledig stuga, nyckeln satt i dörren och pengar kunde man lämna i brevlådan dagen efter. Så vi packade in oss i "Dubbel2" en
något spartansk stuga men förhoppningsvis helt ok att sova i. Nu sitter vi ensamma på thai restaurang i Ytterhogdal och lyssnar till "when you say nothing at all" :-)
















2 kommentarer:

  1. Vad tiden går. Över halvvägs. Ser varje dag fram emot att läsa era berättelser o se era underbara foto. Kämpa på. Kram Mamma

    SvaraRadera