måndag 21 juli 2014

Grängesberg - Fjugesta / feeling hot hot hot

Så kom äntligen det fina vädret till oss också! Eftersom det inte fanns någon affär vid campingen och den inne i Grängesberg var stängd när vi kom dit igår så startade vi dagen med en banan och ett bar, planen var att äta frukost efter 23km i Kopparberg, dock visade det sig att vi faktiskt inte kom in i Kopparberg så vi cyklade vidare och efter 40km hittade vi ett ställe som var öppet, då var kl 11 så det blev brunch istället idag, men gott var det! :-)

De första 70km idag körde vi på vältrafikerade väg 50, smalt och massa bilar, lastbilar och husvagnar, inte så trevligt alls. Nästan alla bilar var snälla och höll ut, men det är ändå tröttande att sitta i ständigt bilsus och känna draget från lastbilarna när de kör förbi, så vi blev verkligen glada när vi fick svänga in på en liten asfalterad väg i skogen istället. Vi körde förbi små samhällen och i Kil stannade vi för svalkande glass och dricka och pratade med en trevlig man som bodde här. Vi är verkligen glada att en del närbutiker fortfarande lever kvar även om många har tvingats slå igen.

På turen idag såg vi också en häst som hade skaffat sig en personlig flugbortviftare genom att sätta huvudet i lagom position bakom en annan häst som viftade med svansen, smart! :-)

Dagens mål var Sannabadet i Fjugesta där vi bor i en övernattningsrum, faktiskt en av de fräschaste vi har bott i hittills, och bad och minigolf ingår!  :-) Nu är det snart sovdags här, sov gott alla som läser :-)







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar