måndag 7 juli 2014

Tour de Sverige, etapp 1


Så började cyklingen. Idag cyklade vi från Kilpisjärvi till Karesuando, en etapp på 11,5 mil. Norrland ville att vi skåningar skulle känna oss välkomna och bjöd på en klassiskt härlig skånsk motvind (men även massa sol)  Vägen var bra, fin asfalt och relativt snälla bilister. Vägen var så rak att vi nästan fick koncentrera oss när vägen svängde och vi också skulle göra det. Annars följde vägen naturen dvs det gick upp och ner, upp och ner. Nu gillar vi ju att åka berg och dalbana så ;-)

Det blev några korta bensträckare men annars rullade vi på ganska mkt, hann avverka en del samtalsämne, bl.a. hur man navigerar på vägarna när det snöar och är mörkt och där inte är några stolpar? Vem äger renarna och varför springer de då runt på campingen om de tillhör någon? Och är inte renar lite "Posh" som har pimpat sina horn med hår och t.o.m. har glossy poop? Med på turen hade vi 5 " fluggetingar" som åkte snålskjuts och cirkulerade mellan oss två i ca två mil och även hängde med när Fredrik spurtade upp i 55km/h.

Framme i Karesuando möttes vi av myggen, och små mindre flugor som var överallt och sjukt irriterande samtidigt som husvagnen uppmätte härliga 36grader!!!! Vi åkte iväg till handlarna och "affären som har allt - nästan" och inhandlade myggnät, med lite kardborrband och klippaklippa så vips hade vi myggnät och 25 grader i husvagnen - natten är räddad!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar