onsdag 23 juli 2014

Ödeshög - Lammhult / rekorddag igen!!

Vi lämnade mysiga campingen för att ge oss ut på en av de finaste rutterna vi kört på hela vägen. Det första vi kom till var charmiga Gränna, och självklart blev det polkagris!! Därefter gick rutten vidare längs med Vättern och otroligt vackra vyer till Husqvarna där vi stannade för lunch. På samma restaurant var non-stop göteborgaren som otroligt nog hann äta sin lunch trots att han verkligen pratade non-stop i den halvtimmen han var där.

Rekorddag säger rubriken, och ja, det blev både distansrekord (14.3 mil) och höjdmeterrekord (1080m). Lite komiskt eftersom vi trodde att vi skulle ha mest backar i norra Sverige, men nej, det bjöd Småland på! Vad gör man då för att få tiden att gå i 14.3 mil? Ja, vi räknar mycket, hur många procent har vi kört/har kvar, hur stor andel har vi kört/har kvar? Gissningstävling på hur många höjdmeter vi cyklat. Och så har vi sjungit en del. Vi har kört igenom hela vår repertoar med sommarlåtar, Fredrik har kört mycket på "let it go" och så självklart "I want to ride my bicycle". Vi har även ägnat åt oss att "skriva om" låtar som "Högt över havet" början på vår version ... "Backe upp, backe ner, vad döljer sig bak krönet? Är det jättebacke ner, eller jättebacke opp till bergets topp..." Vi roar oss även med att försöka prata på den dialekten som talas i området vi kör förbi, med olika succé, och att öva på Sveriges geografi som på något sätt blivit ganska suddig sen vi lärde oss den i skolan.

Idag mötte vi inga gyttjebadande gossar, men däremot ett gäng kossor som hade hittat sig en pöl att ta ett skönhetsbad i, tyvärr mitt i en kurva så blev inga bilder :-( vi körde också förbi Smålands svar på skånska Eljaröd, nämligen Elgaryd! :-) (Fridas mormor bor i Eljaröd) och för Frida är det många saker under resan som påminner om somrarna hos mormor och morfar, åka traktor i skogen, alla dofter från skogen (och kossor) doften när någon eldar i öppen spis, många härliga minnen som dykt upp under resans gång :-)

Idag har det varit varmt, och vi gillar det, dock var det vid en uppförsbacke helt vindstilla och vi kämpade på så att det rann av oss och Fridas fötter sväller tydligen när det blir varmt för skorna blir för trånga och fötterna somnar, det hjälper dock med pauser då och då - och läsk och glass, samt bad eller kalldusch när man kommer fram. Så vi njuter av värmen!

Det märks att vi är inne på sista veckan nu, cyklingen går långsammare, vi behöver fler pauser, vi är lite trötta trots att vi sover 9-10timmar per natt, det märks i benen att de inte är helt fräscha och återhämtade när man sätter sig på cykeln om morgonen, men det går fortfarande bra, inget ont och det är vi jättetacksamma för! Och nu är vi ju snart framme! Och vi kan inte annat än att vara otroligt imponerade över de som kör Tour de France, ironman 30 dagar i sträck, eller andra liknande tävlingar och så är vi ganska glada att Sverige inte är längre! ;-)

Vi räknar med att komma fram till Smygehuk på lördag, vid två-tiden, och vi tänkte bjuda på kaffe och kaka och alla är jättevälkomna! Så kanske ses vi på lördag? Känns galet att vi snart är där!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar