fredag 18 juli 2014

Voxnabruk - Rättvik / tjihoo rodel ner för backen

Som belöning för att vi cyklat lite längre än planerat i förrgår blev dagens runda endast 7,5 mil. SMHI utlovade regn, regn, regn men när vi kom ut på vägarna så sken solen även om den hade sällskap av en del moln. Vi trampade på i god takt för att hoppas hinna fram innan regnet gjorde det. Inte så långt ut på rundan passerade vi en skylt med övergångsställe för älgar, tyvärr hann vi se den lite för sent så inget foto.

Vi hade tur även idag och först när vi kom fram till stugan i Rättvik kom det några droppat regn, vi passade på att ta en dusch och njuta av en exotisk lunch (korv o mos) på campingen innan vi begav oss ut på vandring upp mot ... Rodelbanan!!! Och till vår stora lycka höll sig regnet borta och rodeln var öppen!! (För två år sedan var vi i Rättvik och ville åka rodel men då öste regnet ner och rodeln var stängd och vi var rädda för att samma skulle ske igen) Frida har tidigare åkt rodel i Österrike och Fredrik har åkt på denna bana men för många år sedan. Det häftiga/tjusiga med turen upp här var att man drogs upp baklänges och fick en enorm utsikt över Rättvik på vägen upp. Tre gånger susade vi ner för backen idag, det var skitkul. Första åket var lite "prova-på-banan" åk för oss båda men sen körde vi på i full karriär så mycket som vi nu vågade. Kanske ingen överraskning att Fredrik var snabbast ner alla tre gångerna? :-) (man kör i två parallellbanor) detta trots att han två gånger gav Frida ca 6-7m försprång :-) kommer ni till Rättvik under sommarn och det är uppehållsväder så åk hit!!!

Efter det vandrade vi ner in mot centrum för att handla, lite på chansning eftersom vi inte visste vad som fanns i köket på campingen, vilket var en tabbe! På de andra ställena vi har bott har det nämligen funnits både kastruller och stekpannor och i Östersund ert helt utrustat kök med massa servis och tillbehör, här var ingenting! Så där stod vi med vår färskpasta, goda sås och bacon och en spis, men inget att koka i! (Bestick och tallrikar hade vi iaf med) så vi chansade och frågade i receptionen och där fanns en liten 1,5l kastrull vi kunde få låna! :-) så i omgångar fick vi steka bacon, koka pasta (koka först hälften, lyfta ur, koka upp samma vatten, i med ny pasta), ur med pastan och bacon på tallrik, värma sås och sen blanda allt i minikastrullen - det gick, och gott blev det :-) Lite besvärligare än tänkt men värt besväret, så kan det gå när man är camping-rookie!

Nu har vi installerat oss i stugan och hängt upp tvätt i halva rummet - och imorgon är det vilodag, helt galet, vår första och enda vilodag, och vår 29-månadersdag, det måste ju firas ;-)

Och just ja, grattis på namnsdagen älskling (Fredrik) från ditt <3











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar