torsdag 10 juli 2014

Jokkmokk - Moskosel / back och bakdagen

Gårdagens härliga nerförskörningar gjorde att vi hamnade långt ner och började således dagen uppför, och så lite uppför, och uppför igen, ja, så var det större delen av dagen. Igen helt fantastiskt väder och bra vägar, och vackert, vackert, börjar nästan känna oss lite tjatiga nu :-)

Frida fick tidigt lite bak-problem, den pallade helt inte trycket och idag har numsebarometern varit i röda fältet större delen av dagen, så det blev lite gnällande (ganska mkt faktiskt) men Fredrik höll modet uppe och vi hade ett planerat stopp efter 70km .

Då blev vi nämligen upphämtade av Lindahls som körde oss de tre milen ut till Storforsen. Wow vad häftigt här var! Som vattenälskande var det kul att stå och kolla på de enorma vattenmassorna forsa fram och bilda meterhögt vitt skum. Det var även ett perfekt ställe att bada på och vi hoppade i det kristallklara vattnet och simmade fram till ett vattenfall som man kunde sitta under. Och åt pastasallad på solvarma klippor, och avslutade hela kalaset med en glass.

Fyllda med energi lyckades vi kämpa igenom de sista back- och bakutmaningarna och kom hela vägen till campingen i Moskosele, en camping där vår plats ligger ca 7m från vattenkanten och erbjuder en underbar solnedgång (fast så länge är vi inte uppe) :-)















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar