tisdag 15 juli 2014

Strömsund - Östersund / hurra för busskurer!!

Sovmorgon idag, skönt! Tog en stund att packa ihop också eftersom det var första dagen vi skulle cykla med vår Bob yak (vår enhjuliga cykelkärra). Men iväg kom vi, och kom gjorde även regnet! Först lite grann och sedan arbetade det sig upp mot gårdagens ösregn, som tur var fick vi syn på en busskur, hur stor är chansen ute i ingenstans? Och busskurerna här är som små hus som man kan gå in i och faktiskt få lite skydd från regnet och vinden. Vi passade även på att ringa och boka boende för natten i Östersund.  De värsta regnmolnen drog förbi och vi rullade vidare i duggregn.

På turen idag mötte vi både kossor, hästar och får. Vi brukar hälsa på djuren med deras eget läte och när vi hälsade på fåren var där två förvirrade svarta får som kikade upp exakt samtidigt, vilket såg skoj ut.

Dagens paus blev även den i en busskur och vi handlade lite fika på Ica och satte oss i busskuren och åt, ganska mysigt faktiskt. Om man nu ska hitta det positiva med cykling i regn ;-) De kan de här med busskurer häruppe, lite längre fram hittade vi nämligen en som såg ut som en liten lekstuga jättesöt.

Efter ett av våra kortare stopp hörde vi hur något small från Fredriks cykel, det visade sig att en eker hade gått av. Så när vi kom fram till Östersund tittade vi in hos Egons cyklar som var jättesnälla att hjälpa oss att snabbt och smidigt sätta dit en ny eker, så nu har Fredrik en silvrig eker bland alla svarta ;-)

Nu har vi landat på campingen och tänker njuta av en lugn kväll med torra kläder.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar